International økonomi

Mindre omkostninger, maksimere udbytte

22. marts 2012 af Dell9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer. 

Jeg er i gang med at analysere BP's formål med at hente olie op - hvor jeg skal bruge en række teorier. De vælger jo nærmest at "skide" på sikkerheden og miljøet for at tjene flest mulige penge.

Den første teori er: Jeg har valgt at anvende teorien om, neoklassisk økonomi. Her menes der, at BP er motiveret til at minimere deres omkostninger, for derimod at maksimere deres udbytte, så de kan tjene flest mulige penge.

Men.. Er der ikke også en anden teori man kan bruge omkring, at minimere omkostninger, for at maksimere ens udbytte? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2012 af Walras

Hvis du skal diskutere modsatte synspunkter:

Du kunne eventuelt læse lidt om effektivitetslønninger (efficiency wages). Det er en nykeynesiansk teori, som forklarer, hvorfor en virksomhed kan finde på at give højere lønninger, bedre pensioner eller generelt bedre arbejdsvilkår, end de behøver, fordi de forventer, at dette vil få arbejderne til at blive mere produktive (og derved øger omsætningen), eller at det bliver nemmere at holde på dygtige medarbejdere (besparelse på nyansættelser, oplæring etc)


Svar #2
22. marts 2012 af Dell9 (Slettet)

Tusind tak. Det var ikke lige i den dur jeg havde i tankerne.Glemte nok lige at understrege ordentligt, at jeg ikke skal diskutere det modsatte synspunkt.

- Kunne man eventuelt bruge de økonomiske skoler? Med henblik på den klassiske fløj. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. marts 2012 af Walras

Det er generelt en almindelig antagelse, at virksomheder profitmaksimerer (og dermed omkostningsminimerer). Men du kan godt finde teori omkring, at virksomheder kun omsætningsmaksimerer. Det har dog ikke så forfærdeligt meget med de skoler at gøre, som du nok kender.


Svar #4
22. marts 2012 af Dell9 (Slettet)

Men i den sammenhæng du nævner, har du så en konkret teori? 

Nej - det nok rigtig nok. Jeg analysere i hvert fald profitmarginen :-)


Skriv et svar til: Mindre omkostninger, maksimere udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.