Kemi

Haster - kemi

25. marts 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg  er igang med en kemirapport og der er følgende spørgsmål jeg tvivler på. Håber der er nogle der ligger inde med nogle gode svar. Rapporten handler om vejning af natron (NaHCO3). I kan læse den vedhæftede fil, for at i bedre kan forstå hvad det er jeg snakker om. 

 

Det er det allersidste punkt i det der hedder "krav til rapporten" i pdf'en: 

Et andet hævemiddel er ammoniumhydrogencarbonat, , der i supermarkeder sælges under navnet hjortetaksalt. Ved opvarmning omdannes det efter følgende reaktionsskema:

NH4HCO3 (s) -> NH3 (g) + H2O (g) + CO(g)

Diskutér fordele og ulemper ved at bruge hjortetaksalt som hævemiddel frem for natron.

Og derefter er der dette spørgsmål: Der er (i hvert fald) en fejlkilde i denne øvelse. Den skal omtales i afsnittet “Fejlkilder”, hvor I også skal diskutere, om den har haft indflydelse på resultatet.

Har ingen idé om hvad fejlkilden kunne være, nogle der ved det?

 

Håber der er nogle søde mennesker derude, som vil hjælpe, da jeg ingen idé har overhovedet..

På forhånd tusind tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af mathon

     n(NaHCO3) = sum({1,1,1,3}*{22.990,1.0079,12.011,15.999}) g/mol = 84.0059 g/mol

     n(Na2O) = sum({2,1}*{22.990,15.999}) g/mol = 61.979 g/mol

     n(NaOH) = sum({1,1,1}*{22.990,15.999,1.0079}) g/mol = 39.9969 g/mol    

     n(Na2CO3) = sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol = 105.988 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2012 af mathon

den omtalte fejlkilde kunne være "den manglende fulde kontrol" over tilstedeværelsen af krystalvand


Svar #3
25. marts 2012 af Star04 (Slettet)

 

 

#2


Okay, andre muligheder?

#1 Hvad har du gjort her?


Svar #4
25. marts 2012 af Star04 (Slettet)

hjælp! 


Skriv et svar til: Haster - kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.