Matematik

tilsvarende ell. ej?

25. marts 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

 

Jeg laver lige en opfølgning til min tidligere tråd, hvori jeg udledte et udtryk fra to sammenhænge - her vil jeg gerne lige høre, om man kan sige, at disse to udtryk, er tilsvarende:

 

     ( y2 - y1 ) / y1 = (x2 / x1)a - 1   ( y2 - y1 ) / y1 = (1 + p)a - 1

 

 

Taget fra

 

y2 / y1 = 0,0033 · x2a / 0,0033 · x1a  → y2 / y1 = x2a / x1a  → y2 / y1 = (x2 / x1)a →  ( y2 - y1 ) / y1 = (x2 / x1)a - 1 →  ( y2 - y1 ) / y1 = (1 + p)a - 1

 

 

 

tidl. tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1168816


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af mathon

                                   

                                                    f(x) = y = b·xa

                                                    y2/y1 = (x2/x1)a

                                                    ((1+ry)·y1) / y1 = ((1+rx)·x1)/x1)a

                                                    1+ry = (1+rx)a

                                                    ry = ((1+rx)a - 1)
 

                                                    py/100 = ((1+rx)a - 1)

                                                    py = ((1+rx)a - 1) ·100

                                                  


Skriv et svar til: tilsvarende ell. ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.