Matematik

Find skæringspunktet

25. marts 2012 af mundi (Slettet)

Hej.

Kan man med udgangspunkt i to eksponentieltvoksende regneforskrifter finde de to linjers skæringspunkt?

Jeg ved godt, at man kan indsætte punkterne i et koordinatsystem og så blive ved indtil, at de to linjer skærer hinanden. Men jeg tænkte på, at kunne regne sig ud af det.

Det drejer sig om følgende to forsrkifter

y=75*1,10^x

y=359,1*1,009861578^x

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal finde skæring mellem graferne for f(x) = b · ax og g(x) = c · dx , skal man løse ligningen

b · ax = c · dx

dvs

(a/d)x = c/b

eller

x = log(c/b) / log(a/d)


Svar #2
25. marts 2012 af mundi (Slettet)

Perfekt det stemmer med facitlisten. Og tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af SuneChr

# 2   Stol ikke blindt på en facitliste. Trykfejl er set før, så det udløste krisehjælp til den studerende.

Spøg til side.


Skriv et svar til: Find skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.