Kemi

ækvivalente mængder

25. marts 2012 af Fionse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er igang med kemilektier.. 

2NO (g) + O2 (g) --> 2NO2 (g)

Er forholdet mellem de ækvivalente stofmængder af NO2 og O2 ved nitrogensoxids reaktion med dioxygen ikke 2:2?? eller er jeg forkert på den?

Derudover er jeg i tvivl om hvad den ækvivalente mængde er af dioxygen til 1 mol NO?

 

tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af festfyr14 (Slettet)

De ækvivalente mængder i mol er de samme som de er hvis man tæller molekyler.

Den ækvivalente mængde mellem molekyler af NO og O2 er 2:1. Altså:

Du har to molekyler af NO: 2 NO

og du har et molekyle O2: O2

der reagerer og giver 2 molekyler NO

Det siger dit reaktionsskema i hvert fald, og det er så vidt jeg kan se rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af mathon

 

       Forholdet mellem ækvivalente stofmængder

                                2 NO (g)    +   O2 (g)   --->   2 NO2 (g)


                                          NO2 : O2  =  2 : 1


                                          O2 : NO  =  1 : 2  = ½ : 1

                     ½ mol O2 ækvivalerer 1 mol NO

                                           
     
 


Skriv et svar til: ækvivalente mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.