Matematik

x^3

26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Vis, at 2 er nulpunktet i polynomiet f(x) = x^3 - 4x^2-4x+16

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan ligningen skal se ud (er usikker på x^3)

Er dette fremgangsmåden;

 

3x-8x-4x+16=0??

Jeg mangler bare hjælp til at opskrive ligningen rigtig..


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af NejTilSvampe

Vis, at 2 er nulpunktet i polynomiet.

Dvs. der skal gælde at f(2) = 0.

2^3 - 4*2^2 - 4*2 + 16 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af mathon

               f(2) = 23 - 4·22 - 4·2 + 16 = 0


Skriv et svar til: x^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.