Fysik
Hjælp!!! Skal være inden torsdag aften
18. august 2005 af
Dr. med (Slettet)
ER der ikke nogen der er gode til fysik, som kan hjælpe mig med opgave 02 i Orbit 2 side 122. Håber på, at der er nogen der har bogen, men opgaven er lidt svær at forklare uden tegningen.
Svar #1
18. august 2005 af 150972 (Slettet)
Vi beregner brydningsvinklen v2 når en lysstråle sendes gennem en glasklods.
Indfaldsvinklen v1=40:
n1 * sinv1 = n2 * sinv2 <=>
v2 = sin^-1((n1*sinv1)/n2)
v2 = 25,2
Vi beregner den forskydning d strålen har fået efter passage af klodsen:
Vi beregner først lænden af
lysstrålen(hyp) inde i glasset ud fra vores viden om retvinklet trekanter. x er tykkelsen på glasklodsen:
cos(v2) = x/hyp <=>
hyp = x/cosv2
Reultatet er udtrykket
d = sin(40-25,2) * x/cos(25,2)
Indfaldsvinklen v1=40:
n1 * sinv1 = n2 * sinv2 <=>
v2 = sin^-1((n1*sinv1)/n2)
v2 = 25,2
Vi beregner den forskydning d strålen har fået efter passage af klodsen:
Vi beregner først lænden af
lysstrålen(hyp) inde i glasset ud fra vores viden om retvinklet trekanter. x er tykkelsen på glasklodsen:
cos(v2) = x/hyp <=>
hyp = x/cosv2
Reultatet er udtrykket
d = sin(40-25,2) * x/cos(25,2)
Svar #2
18. august 2005 af HANEFAR (Slettet)
må jeg spørge noget?? sidder her med bogen. hvad er n1 for og hvad med n2, v2???? please svar...
Svar #5
20. august 2005 af Sinz (Slettet)
Ja Sontas har ret, det er brydningsindekser. Hvis du ikke ved hvad det er, vil jeg ikke sige noget i klasse :)
Skriv et svar til: Hjælp!!! Skal være inden torsdag aften
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
