Matematik

Reducer Mat B

27. marts 2012 af Amarda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket a7 a-2  / a4

 

Jeg har valgt at bruge potensregnereglen så det kommer til at lyde

a7+2 / a4

=

a5

 

Men jeg er lidt i tvivl om jeg kan gøre det når der står et minus i starten om man så kan bruge potensregnereglen og om resultatet er korrekt.

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2012 af mathon

 

                                     a7+2-4

 

     ...du kan bruge reglen


Svar #2
27. marts 2012 af Amarda (Slettet)

Jeg tænkte også på om det måske var mere korrekt at sige

a7 a-2 / a4

a5 / a4

a5-4

a1

a

Igen potensregneregler ! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er da

a7 · a-2 / a4 = a7-2-4 = a

som også konkluderet i #2.


Svar #4
27. marts 2012 af Amarda (Slettet)

Mange tak !!! Hav en fortsat god aften, hvor det stadig er lyst !


Skriv et svar til: Reducer Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.