Kemi
hjælp til en opg...
18. august 2005 af
sam18 (Slettet)
hey har brug for hjælp til en opgave...ser således ud
vi ved følgende
H2+O2-> H2O
hvor vi ved
H2 10 gr og O2(Oxygen) 10 gram
og ska finde H2O ?
m, M , n
vi ved følgende
H2+O2-> H2O
hvor vi ved
H2 10 gr og O2(Oxygen) 10 gram
og ska finde H2O ?
m, M , n
Svar #1
18. august 2005 af Penoer (Slettet)
Hvad er det du skal finde?
Du skal først starte med at afstemme reaktionsskemaet, således:
2 H2 + O2 -> 2 H2O
Du kan nu finde stofmængden, n, vha. følgende formel:
n=m/M
Dvs. at stofmængden for H2 er:
n(H2)= m/M = 10g / 2,016g/mol
Stofmængden for H20 er den samme, som for H2, da de er i forholdet 1:1, jf. reaktionsskemaet.
n(H2)=n(H2O)
Du kan nu finde massen af H20, således
m(H2O)= n*M = n(H2) * 16,018 g/mol
Du må selv frem med lommeregner, da jeg ikke har en lige foran mig.
Du skal først starte med at afstemme reaktionsskemaet, således:
2 H2 + O2 -> 2 H2O
Du kan nu finde stofmængden, n, vha. følgende formel:
n=m/M
Dvs. at stofmængden for H2 er:
n(H2)= m/M = 10g / 2,016g/mol
Stofmængden for H20 er den samme, som for H2, da de er i forholdet 1:1, jf. reaktionsskemaet.
n(H2)=n(H2O)
Du kan nu finde massen af H20, således
m(H2O)= n*M = n(H2) * 16,018 g/mol
Du må selv frem med lommeregner, da jeg ikke har en lige foran mig.
Skriv et svar til: hjælp til en opg...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
