Matematik

Isoler v i formlen - MAT B! HJÆLP!

27. marts 2012 af Dinahgabrielle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Har virkelig brug for hjælp og gerne forklaring på hvad man gør

 

opgaven:

Isoler v i formlen 
 

k • v 
   l          =

                 r 

Den er altså rigtig svær at skrive ind her. Men lighedstegnet skal selvfølgelig være i midten af det første jeg skrev!

Håber nogle kan hjælpe mig!!!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2012 af peter lind

gang ligningen med l og divider den med k


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2012 af sGregersen (Slettet)

Idét jeg går ud fra, at du mener: ((k*v)/l) = 1/r

- Først ganger du med l på begge sider.

k*v = (1/r) * l = l/r

- Så  dividerer du med k på begge sider.

v = (l/r)/k = (k*r)/l 

Voila. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2012 af xSilja (Slettet)

Hvis du ganger med l på begge sider får du k*v er lig med l over r. Herefter deler du med k på begge sider og så er v isoleret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang med (I/k) på hver side af lighedstegnet.


Svar #5
27. marts 2012 af Dinahgabrielle (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Isoler v i formlen - MAT B! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.