Matematik

Hjælp til aflevering i Mat B

27. marts 2012 af Dinahgabrielle (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model antages det, at antallet af fangede laks i Skjern Å i perioden 15. april til 15. september er 

f(x) = 59x + 82,

hvor f(x) er antallet af laks og x er antal år efter 2002.

A) bestem antallet af fangede laks i år 2004
b) i hvilket år vil antallet af laks overstige 300?
c) hvor meget vokser antallet af fangede laks på 4 år?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2012 af Haider7

a) 59*2 + 82 = 200

b) 300 = 59x + 82. Du kan solve det på din ti - 89

c) 59*4 + 82 = 318


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2012 af peter lind

A) Beregn f(2)

b) Løs ligningen f(x) = 300

c) beregn f(x+4)-f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(2004 - 2002)

b) Løs ligningen f(x) = 300

c) Beregn f(x+4) - f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2012 af Haider7

c) 59*1 + 82 = 141. (i år 2002)

59*4 + 82 = 318 ( år 2006 dvs. 4 år efter)

318 - 141 = 177


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

c) I en lineær model angiver a væksten pr år i antallet af fangede laks. Væksten på 4 år er da

4·a = 4·59 = 236

 

#4 -- Antallet af fangede laks i år 2002 er f(0) = 82 .


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. marts 2012 af Haider7

Ja det passer, tog fejl. de 82 er skæringspunktet med y aksen dvs. år 0 eller år 2002 er antallet af fangede laks de 82,


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering i Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.