Matematik

Ligning for tangenten for f i røringspunktet...

29. marts 2012 af nesnin (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

               f(x)=x4+5x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet(1,f(1)).

 

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Tangentens ligning er y = f '(x0) * (x - x0) +f(x0)

x0 = 1 

f(x0) = 1+ 5* 1 = 1 + 5 = 6

f '(x) = 4 · x3 + 5  ⇒f '(x0) = 4 · 13 + 5 = 9

Tangentens ligning i røringspunktet (1, 6) er y = 9 * (x - 1) + 6 ⇔ y = 9x - 9 + 6 ⇔ y = 9x - 3


Skriv et svar til: Ligning for tangenten for f i røringspunktet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.