Matematik

Bestem f´(o)

29. marts 2012 af cvv (Slettet)

Bestem f `(o)

Sin(x) + 2/cos(x)

 

Hvordan løser jeg den i hånden?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er det

f(x) = (sin(x) + 2) / cos(x)

eller

f(x) = sin(x) + (2/cos(x))     ?

Beregn den afledede funktion f '(x) ved at benytte reglen for differentiation af en kvotient. Indsæt så x = 0 i forskriften for f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2012 af peter lind

Du skal bruge sumreglen, kendskab til differentiation af de trigonometriske funktioner. Differentiering af sinus og cosinus kan du slå op i din bog. Du skal bruge reglen om differentiation af en brøk på det sidste led. Alternativt kan du også bruge differentiation af en sammensat funktion


Svar #3
29. marts 2012 af cvv (Slettet)

hov sorry det er (sin(x)+2)/cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så benyt reglen for differentiation af en kvotient:

(f(x) / g(x)) ' = (f '(x)·g(x) - f(x)·g '(x)) / g(x)2


Svar #5
29. marts 2012 af cvv (Slettet)

cos(X)*cos(x)-sin(x)+2*-sin(x)/ cos(x)^2

Og sætte 0 på x plads = 1?

Tusind tak for hjælpen 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt parenteser, så man kan se, hvad der skal divideres med hvad, og hvad der skal ganges med hvad. Dit udtryk ser ikke rigtigt ud.


Svar #7
29. marts 2012 af cvv (Slettet)

 

(cos(0)*cos(0) - sin(0)+2*-sin(0)) / (cos(0))^2 = 1

 

Du må rette mig hvis det er forkert :/


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

#1

Veludviklet intuition !!


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Resultatet er korrekt, men mellemregningen er forkert. Beregn først den afledede f '(x) . Udtrykket i #5 er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg har set så mange tilfælde, hvor folk overfører en vandret brøkstreg fra bogen til formatet med skrå brøkstreger her uden at sætte de ekstra parenteser, som er nødvendige, at jeg spørger på forhånd for at undgå at diskutere ikke-relevante muligheder.


Svar #11
29. marts 2012 af cvv (Slettet)

f(x) (Sin(x) + 2)/cos(x)  f `(x) = cos(x)/-sin(x)

         f                     g               

             Formlen

(f(x) / g(x)) ' = (f '(x)·g(x) - f(x)·g '(x)) / g(x)2

 

(cos(0)*cos(0) - sin(0)+2*-sin(0)) / (cos(0))^2 = 1

 

Kan ikke se hvad jeg mangler.


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal først differentiere funktionen

f(x) = (sin(x) + 2) / cos(x)

Benytter man reglen for differentiation af en kvotient, får man

f '(x) = (cos(x)·cos(x) - (sin(x) + 2)·(-sin(x)) / cos(x)2

        = (cos(x)2 + sin(x)2 + 2·sin(x)) / cos(x)2

        = (1 + 2·sin(x)) / cos(x)2

hvorefter man kan beregne

f '(0) = 1


Svar #13
29. marts 2012 af cvv (Slettet)

Selvfølgelig. Nu jeg med.

Tusind tak for dine hurtige svar Andersen11. 


Skriv et svar til: Bestem f´(o)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.