Matematik

geometri

30. marts 2012 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og AB'C'. Det oplyses, at |AB|=10, |AC|=6, |AB'|=15 , samt at vinkel ACB og vinkel AC'B' er rette.

Beregn |BC| og |B'C'|.
 

jeg har udregnet at siden a er 8.

men kan ikke finde af hvilket metode eller formel jeg skal bruge for at finde siden |B'C'|

figuren er vedhæftet nedenfor.

tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: billed af figur.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af Andreww (Slettet)

Der er flere måder at gør det på. En af dem:

Find |AC'| så kan du bruge Pythagoras.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af peter lind

Brug at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant. Siden B'C' er lige så mange gange større som siden AB' er større end AB


Svar #3
30. marts 2012 af Thezzen (Slettet)

okay så det vil sige at |B'C'| er 13, da 8+5=13.

 


Svar #4
30. marts 2012 af Thezzen (Slettet)

eller nej er det ikke 16?


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. marts 2012 af mathon

 

                                  |AC'| = 6·(3/2) = 9                     ( 3/2 er skalafaktor )

Pythagoras
                                  |B'C| = √(152 - 92) = √((15+9)(15-9)) =√(24·6) = √(22·62) = √((2·6)2) = 2·6 = 12
 


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.