Matematik

ligning

31. marts 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem b, så ligningen har netop én løsning, når:

1) x2 = -b

Jeg er ikke siker på hvordan man regner det ud! Håber at der nogen der ville hjælpe. 

x2 = -b
x2 + b = 0
d = b2 – 4 * 1 * 0 = 0
b2 = 0
b = √(0 )= 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2012 af peter lind

Det er korrekt; men kan dog gøres noget nemmere Kvadratet på et tal er ikke negativ, Hvis -b >0 vil der være 2 løsninger nemlig ±kvrod(-b) så den eneste mulighed er b= 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden i #0 er ikke korrekt. Diskriminanten er ikke beregnet korrekt.

Diskriminanten d i ligningen x2 + b = 0 skal være lig med 0 :

d = 02 - 4·1·b = -4b = 0 ⇒ b = 0 .


Svar #3
31. marts 2012 af cathi (Slettet)

Har lige et spørgsmål: hvordan kan det være at  -4b = 0 --> b = 0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fordi ligningen x2 + b = 0 jo har koefficienterne A = 1, B = 0, C = b , der indsættes i udtrykket for diskriminanten

d = B2 - 4·A·C = 02 - 4·1·b = -4b .

Betingelsen d = 0 resulterer derfor i ligningen -4b = 0 .


Svar #5
31. marts 2012 af cathi (Slettet)

Det her forstår jeg godt men hvordan kommer du frem til at b = 0? For du har skrevet at -4b = 0. Jeg ved godt at b bør være så det giver -4 * 0 = 0 men hvordan viser man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Til # 3 og 5

Bare dividér på begge sider af lighedstegnet med -4  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Da -4 ikke er 0, kan man dividere med (-4) på hver side, og så får man b = 0.


Svar #8
31. marts 2012 af cathi (Slettet)

Okay tak 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.