Kemi

fortynde?

01. april 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

skal lave en opløsning der hedder 2g /L glyoxal-hydroxyanil R, i ethanol, men skal kun bruge 0,5mL af den så syntes det er meget at lave...

 

hvordan fortynder jeg den ned til 10mL ? hvor mange gram eller mg skal jeg bruge til det ? og hvordan regner jeg mig frem til det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2012 af exutu (Slettet)

m/V=C => m=C*V, C=2g/L=2mg/mL V=10mL

m=2mg/mL*10mL=20mg

 


Svar #2
01. april 2012 af ansigtet (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: fortynde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.