Fysik
Afleveringsopgave i fysik, hurtigløb.
19. august 2005 af
03xbni (Slettet)
Hej.
Jeg sidder lige med en fysikopgave, som jeg rigtig gerne vil have hjælp til. På forhånd mange, mange tak.
Hurtigløb.
Ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83.
a. Som jeg har regnet. Bestemmelse af gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb.
Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:
v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937 t/s
b. Bestem accelerationen ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.
c. Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 meter af løbet.
Jeg sidder lige med en fysikopgave, som jeg rigtig gerne vil have hjælp til. På forhånd mange, mange tak.
Hurtigløb.
Ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83.
a. Som jeg har regnet. Bestemmelse af gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb.
Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:
v(t)= (12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937 t/s
b. Bestem accelerationen ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.
c. Hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 meter af løbet.
Svar #2
27. oktober 2005 af bgaard (Slettet)
kan det passe at man i opgave c, blot skal integrerer hastighedsfunktionen, og så løse den ligning man får?
Svar #3
28. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Samme opgave, anden tråd:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=131541&h=johnson
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=131541&h=johnson
Skriv et svar til: Afleveringsopgave i fysik, hurtigløb.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
