Matematik

Hvordan finder jeg højden af en vilkårlig trekant?

02. april 2012 af AndreaGade (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en matematik opg. der lyder:

Figuren viser en trekant ABC.

målene er:

AC=17,6

BC=14,39

vinkel A=32,8

Vinkel B=41,5

Her kommer mit spørgsmål:

Hvordan finder jeg højden fra C med grundlinje AB?

 

Håber meget der er en der kan hjælpe!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af peter lind

Det kan gøres på flere måder. Det enkleste er nok at vinkel C af at summen af vinklerner i en trekant er 180º. Dernæst kan du bruge sinusrelationerne til at finde c. Tilslut brug at arealet af en trekant er ½*højde*grundlinje = ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel. Lav evt. en figur


Svar #2
02. april 2012 af AndreaGade (Slettet)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2012 af NejTilSvampe

Arealet af trekanten :

½hc * |AB| = ½ |BC|*|AC|*sin(C)

isolering af hc.

hc = |BC|*|AC|* sin(C) /|AB|

substitution vha. sinusrelationerne

sin(C) / |AB|  = sin(A) / |BC| = sin(B) / |AC|

hc = |BC|*sin(B) = |AC|*sin(A)


Svar #4
02. april 2012 af AndreaGade (Slettet)

Fedt, kæmpe hjælp!


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg højden af en vilkårlig trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.