Fysik
magnetfelter
hastea rigtig meget , hjælp hurtigste muligt.
Hvordan kan ladede partikler skabe magnetfelter ?
Svar #1
02. april 2012 af peter lind
Det er en naturkraft, som man har observeret. Lovene om disse ting er samlet i Maxwells ligninger samt en kraftlov
Svar #2
03. april 2012 af hesch (Slettet)
Ladede partikler kan kun skabe et magnetfelt, hvis de bevæger sig, f.eks. gennem en leder, og således skaber en elektrisk strøm. Dette er udtrykt i Amperes lov, ( som er een af Maxwells ligninger ):
∫ H·ds = N*I ( eller ∫ B•ds = μ0 * N * I )
Læs: Cirkulationsintegralet af H•ds = vindingstal ( i en spole ) * strømstyrken ( ampere ). μ0 er den magnetiske permeabilitet i vacuum. Hvor der kun er tale om en leder ( ikke en spole ), er N = 1.
H er den vektorielle magnetiske feltstyrke. s er en vektor, der på et givet sted angiver integrationsvejen rundt om lederen/spolen. Du kan frit vælge en vilkårlig integrationsvej rundt om lederen, men integrationsvejen skal "bide sig selv i halen", da det er et cirkulationsintegral. Så vil Amperes lov gælde, hvor N*I = strømmen, der passerer gennem det areal, som den valgte integrationsvej udspænder.
Husk, at magnetfelter er cirkulationsfelter, ( ingen magnetiske monopoler, nord/syd ), derfor cirkulationsintegralet.
Skriv et svar til: magnetfelter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
