Fysik

beregning af standardafvigelsen?

03. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hej

Jeg har lavet et forsøg med vands varmefylde og har fået et resultat. det har 8 andre hold også. Jeg skal både inddrage mit resultat og deres resultat til at beregne standardafvigelsen, hvordan gør jeg det?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2012 af peter lind

Det er det samme som spredningen i statistik. Du finder middelværdien m af de 8 resultater. Beregn dernæst ∑(xi-m)2/7, hvor xi er det enkelte holds målinger. Kvadratroden af dette tal er standartafvigelsen.


Svar #2
03. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Vil du ikke give et konkret eksempel..?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2012 af peter lind

data -3 -2 -1 0  0 1 2 3

m = (-3 -2 -1 +0 + 0 +1 +2 +3)/8 = 0

σ2 = ( (-3 -0)2 + (-2-0)2  + (-1-0)2 +( 0-0)2 +  ( 0-0)2  + (1 -0)2 + (2-0)2 + (3-0)2 )/7


Svar #4
05. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

I den sidste udregning så divider du med 7, fordi der er 8 observationer men to af dem er ens, nemlig 0 og 0, ik..?


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. april 2012 af peter lind

Nej. Når jeg dividere med syv er det fordi jeg i forvejen har estimeret middelværdien. Det giver et bånd mellem de enkelte led i summen, som amn skal kompensere for. Denne kompensation består i at man skal dividere med n-1. Det har intet at gøre med at der  er 2 tal der er ens.


Svar #6
06. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

nå okay.


Skriv et svar til: beregning af standardafvigelsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.