Matematik

procent

03. april 2012 af Goldstonee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1. Hvad er helheden hvis 130% svare til 30?

2. Hvor mange procent er der lagt eller trukket fra, hvis et tal ændres fra: 3 til 2 eller 2 til 1

3. Hvad er begyndelsesværdien, hvis man får: 20 ved at trække 20% fra? eller 20 ved at lægge 20% til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Opgave 1:

Hm.. helheden må vel betyde 100% ?

130 % = 30

130 / 1,3 = 30 / 1,3

100% = 23,08

 

Opgave 2:

Hvis et tal ændres fra 3 til 2:

3 = 100%

2 = ?

3 / 3 * 2 = 100 / 3 * 2

2 ≈ 66,67

Altså er 66,67% ca. tilbage

Der er trukket følgende fra:

100 - 66,67 = 33,33

 

Hvis et tal ændres fra 2 til 1

1 er halvdelen af 2.

Derfor er 50% trukket fra.

 

Opgave 3:

Hvis man har trukket 20% fra er der 80% tilbage.

80% = 20

80/80*100 = 20/80*100

100% = 25

Hvis man har lagt 20 til, er der nu 120%

120% = 20

120 / 1,2 = 20 / 1,2

100% = 16,67


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2012 af mette48 (Slettet)

"1)

Det kan godt være meningen er god nok, med det du skriver er forkert, Din brug af = er under al kretik.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2012 af mette48 (Slettet)

130 % svarer til  30

1% svarer til 30/130

100% svarer til 100*30/130

 

et tal ændres fra: 3 til 2 eller 2 til 1

der er trukket x% fra

3 - 3*x/100 = 2

3x/100=1

x=1*100/3

prøv selv at løse den anden opgave

 

20 ved at trække 20% fra? eller     x-20x/100=20

20 ved at lægge 20% til?               x+20x/100=20

løs selv disse ligninger


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.