Kemi

pH

03. april 2012 af Kimmie93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har ny herinde og ved ikke rigtig hvordan det her foregår, men jeg sidder med nogle pogaver som jeg ikke rigtig kan gennemskue og som jeg håber i vil hjælpe mig med. Jeg har forsøgt mig på opgave a, som kan ses nedenunder. Men b og c kan jeg ikke lige gennemskue.

Opgaven lyder:

Glycin har det systematiske navn 2-aminoethansyre og kan i vandig opløsning findes på følgende former:
+H3NCH2COOH Kaldet Gly+
+H3NCH2COO- Kaldet Gly
H2NCH2COO- Kaldet Gly-
Der forligger følgende opløsninger: 0,200 M Gly+, 0,200 M Gly og 0,200 M Gly-.
 

a) Beregn pH for opløsningen af 0,200 M Gly

pKs(Gly+)=2,35
pKs(Gly)=9,78

Udregning af pH for Gly:
pH=1/2*(2,35+9,78)
pH=6,07

b) Beregn pH for en blanding af lige store volumener af 0,200 M Gly og 0,200 M Gly-.


c) Beregn pH for opløsningen af Gly+


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.