Matematik

Bestem Vm(h)

04. april 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kan forklare mog hvordan jeg udregner denne udgave:

En harmonisk svingning h har forskriften h(x) = 2·sin(37x + 14) + 2 , x ∈ R.
bestem Vm(h).


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2012 af Andreww (Slettet)

Værdimængden er de værdier som h(x) kan antage, når x ∈R.

Hvis du plotter funktionen, kan du se at h(x) er beliggende i [0,4] hvilket passer meget godt med at d = 2 og a=2. 


Svar #2
04. april 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Hvad mener du med at plotte? #1

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2012 af YesMe (Slettet)

h(x) = 2·sin(37x + 14) + 2 , x ∈ R.

h'(x) = 0 ⇒ x1 = (π-28)/74  ∨  x2 = -(π+28)/74

Vm(h): x ∈ R \ ]∞ ; h(x1)[  ,  ]h(x2) ; -∞[    el.    x ∈ [h(x1) ; h(x2)]


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. april 2012 af Krabasken (Slettet)

2·sin(37x + 14) + 2

sin(37x + 14) ligger (som enhver anden sinus funktion) i intervallet [-1;1] 

2·sin(37x + 14) ligger derfor i intervallet 2 * [-1;1] = [-2;2]

2·sin(37x + 14) + 2 ligger således i intervallet [-2+2;2+2] = [0;4]

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede ;-)

Vedhæftet fil:1Bestem Vm(h).PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Jeg synes skitsen ser lidt forkert ud - tæt på rigtigt, idet f(0) ≠ 4 (hvis det skulle være eksakt).

Og f(x) = 0 ⇒ x ≠ ±(pπ/37)   for   p ∈ Z.

Trækker tilbage. Hvilket program bruger du?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2012 af Krabasken (Slettet)

f(0) = 3,981

men det er de jo ingen, der har spurgt om.

Der spørges om Vm(h)

Jeg har anvendt denne side:

http://functions.wolfram.com/

;-)


Skriv et svar til: Bestem Vm(h)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.