Matematik

HJEEEEL ME PONTENSFUNKTIONER DRÆBER MIG!

06. april 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allllllesammen!

Jeg er igang med potensf opgaver og er nået til en opgave hvor jeg virkelig siger PAS, HAR brug for jeres hjælp!

Luftmodstanden på en bil afhænger af bilens fart. For en bestemt bil kan sammenhængden mellem bilens fart x (målt i km/time) og luftmodsatanden y (målt i newton) beskrives ved

y = 0,035*x2

1. hvor stor er luftmodstanden, når bilens fart er 80 km/time?

2: hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30 % ?

Håber på hjælp med forklaringen

Go påske! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Indsæt x = 80km/t i forskriften for y.

2. Beregn

[ (y(x·(1+0,30)) - y(x)) / y(x) ] ·100%


Svar #2
06. april 2012 af baaby (Slettet)

mhh forstår ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår her.

Der er givet en forskrift y(x) = 0,035·x2 , hvor x er hastigheden i km/t og y er luftmodstanden i N ved hastigheden x km/t. Beregn luftmodstanden ved hastigheden 80km/t ved at beregne y(80) .


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. april 2012 af SuziihShakur (Slettet)

1. y = 0,035*802 = 224 N

2. Ry=( (1+rx)a-1 ) * 100% = ((1+0,30)2-1)*100% = 69%

 


Svar #5
09. april 2012 af baaby (Slettet)

øh hvem har ret dig andersen 11 eller suziihShakur??


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er da ingen modstrid mellem #1 og #4, hvilket du vil opdage, hvis du arbejder dig gennem svarene.


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2012 af mathon

det samme skrevet

                                                 Fy = Fxa

                                                 1+ry = (1+rx)a

                                                 ry = (1+rx)a - 1

hvoraf
                                                 ry = (1+0,30)2 - 1 = 0,69 = 69%
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. april 2012 af Pettson

#0   I Betingelser for brugen af Studieportalen.dk kan du bl.a. læse:
"Generelle råd ...
•   Skriv ikke med STORE BOGSTAVER, det opfattes som råben."


Skriv et svar til: HJEEEEL ME PONTENSFUNKTIONER DRÆBER MIG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.