Matematik

Bestem f'(x)

08. april 2012 af Kasperjakobson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg skal finde f'(x) ud fra forskriften for funktionen f:

 

F(x) = x^2 -6x

 

Håber nogle kan hjælpe

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Skal det fortolkes sådan at F(x) er stamfunktion til f(x) eller er bare en trykfejl, så det gælder at F(x) = f(x) i dit tilfælde?


Svar #2
08. april 2012 af Kasperjakobson (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder:

Funktionen f er givet ved fordskriften f(x)=x^2-6x

 

- Bestem f '(x)


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Okay, så skal du bare differentiere f(x). Jeg er sikker på du har formler for at differentiere et andengrads polynomium :-) Ellers så spørg igen.


Brugbart svar (3)

Svar #4
08. april 2012 af JensVikingM (Slettet)

Narhh. Du må faktisk gerne lige hjælpe med formlen, eller starten ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Lad os sige vi har en funktion g(x) = a*x^n, så er den afledte funktion g'(x) er derved givet ved

g'(x) = n*a*x^(n-1)

Da differetiation er en lineær operator, kan du blot anvende formlen på hvert led og så lægge dem sammen til bagefter. Dvs. hvis h(x) = 3x^3 + 5*x^4, så vil h'(x) være givet ved

h'(x) = 3*3*x^(3-1) + 4*5*x^(4-1) = 9x^2 + 20x^3


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.