Matematik

Vektorregning TI89

08. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ønsker at bestemme t så vektorerne a og b er ortogonale når

a = 2t- 3 , t+1  
b = t - 1 ,  2t

Hvordan regner jeg det ud på TI89 ?

Vil gerne vide hvordan, da jeg er igang med at regne opgaver i hånden og vil tjekke om jeg regner rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan vel altid tjekke dine løsninger ved at indsætte løsningerne i de oprindelige ligninger. Her får man en 2.-gradsligning i t .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Definer a = (a1, a2) og b = (b1,b2). Så kan du gøre således

solve(a1*b1+a2*b2 = 0, t)


Svar #3
08. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

#2 

Det kan man ikke .. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Selvfølgelig kan man det. I dit specifikke eksempel skal du indtaste det sådan her:

 

solve((2t-3)*(t-1) + (t+1)*(2t) = 0, t)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du regner det ud i hånden, vil du opdage, at ligningen, som den er formuleret i #0, ikke har nogen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Ja okay, det er jo selvfølgelig en forudsætning at ligning har en reel løsning. Det har jeg ikke lige checket. 

#3: En anden gang så skriv hvorfor du evt. ikke mener det kan lade sig gøre, så er det meget nemmere at hjælpe dig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2012 af mathon

 

         der findes ingen reelle t, der opfylder, at

         a og b er ortogonale


Svar #8
08. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg ønsker at bestemme t så vektorerne a og b er ortogonale når

a= (1,-1)
b= (2, 3)

Hvordan løser jeg den på TI89 ?

Hvad taster jeg ?

 

Resultatet er irrelevant, det er indtastningen på TI89 jeg ikke kan finde ud af. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2012 af AskTheAfghan

#8

Du kan evt. kigge på din manual, hvordan de skal defineres. Det lettere at skrive i hånden

   a = (1, -1)
   b = (2, 3)

      θ = cos-1( ab / |a||b) = 101.31º

      θ = arccos( dotp(a,b) / (norm(a)*norm(b)) ) = 101.31º


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2012 af PeterValberg

a:=[1;-1]

b:=[2;3]

dotP(a,b)

hvis det er lig med nul, så er vektorne ortogonale

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
08. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

#10 

Tak for svaret, men det kan desværre ikke bruges til noget i denne sammenhæng. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Der indgår jo ikke noget t i problemformuleringen i #8. Prøv at formulere det i den rette sammenhæng.


Svar #13
08. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

a = (t + 1, t) 
b= (-6, 1)


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Du kan løse det med alle de metoder der er foreslået i tråden.

F.eks. solve((t+1)*(-6) + (t)*(1) = 0,t)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den opgave har du jo allerede fået svar på i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1174975


Svar #16
08. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

#15

Det er så tydeligt at din inkompetente hjerne ikke kan forstå, at resultatet er fuldstændigt ligegyldigt. Det eneste der har betydning - som jeg i øvrigt også skriver - er indtastningen på lommeregneren. Hvis du nu læste mit spørgsmål (og forstod det) så ville du ikke bombardere mig med dine pegefingerløftede kommentarer. Hvad er du så skide sur og frustreret over? Jeg spørger fordi jeg har brug for hjælp. Hvis du ikke vil/kan hjælpe så gør mig den tjeneste at lade være at svare. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. april 2012 af AskTheAfghan

#16

Se den vedhæftede fil, som jeg har redigeret efter at have tage nogle billeder fra TI-89.

For at definere, skal du trykke på F4 --> 1.


Brugbart svar (1)

Svar #18
08. april 2012 af mathon

 

        Define a = [t + 1, t]
        Define b = [-6, 1]

        solve(dotP(a,b)=0,t)

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. april 2012 af mathon

nedenstående -
irriteret eller ikke -
 

"Det er så tydeligt at din inkompetente hjerne ikke kan forstå, at resultatet er fuldstændigt ligegyldigt."

"Hvad er du så skide sur og frustreret over? Jeg spørger fordi jeg har brug for hjælp. Hvis du ikke vil/kan hjælpe så gør mig den tjeneste at lade være at svare."


taler absolut ikke til din fordel


Skriv et svar til: Vektorregning TI89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.