Fysik

snebold fysik hjælp

09. april 2012 af jubii10 (Slettet)

hey forum jeg sidder og kigger på lidt fysik her i påskedagene og er kommet til en opgave som jeg ikke helt kan finde rundt i så håber at kunne få lidt hjælp til at løse den. go påske , opgaven er vedhæftet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

a) densitet = masse / volumen

b) Epot = m * g * h

c) I (kugle)  = 2/5 * m * radius2  (google)

d) potentiel energi bliver omsat til kinetisk energi , Ekin = 1/2 * m * v2.  Sæt Epot og Ekin lig med hinanden.

e) Indsæt 0.5*hastigheden på v's plads i ligningen og find h.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2012 af Xman1 (Slettet)

Hej singlefyren, kan du uddybe hvordan man laver e'eren. Har lidt svært ved at lave den :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Eksempel: Hvis du f.eks har fået v= 7,93m/s i opg. d:

halve hastighed = 3,96 m/s

Epot = Ekin                (fordi energien oftest er bevaret.)

m * g * h  = 1/2 * m * v2

g*h  = 1/2 * v2

9.82 m/s2 * h  = 0.5 * (3,96 m/s)2    =>  h = _____ meter

h er målt fra toppen.


Skriv et svar til: snebold fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.