Matematik

Logaritmer

09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning 4. 11*24x=7

Nogle der kan sige hvordan jeg skal starte, eller lave den første udregning, så kan jeg måske godt gå videre selv? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skriv nu ligningen korrekt først. Er det

11 · 24x = 7   ?

Benyt, hvad du har lært i alle dine andre opgaver om logaritmer, specielt denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1175485


Svar #2
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

11*24x=7

Ja, men jeg ar gået i stå

skal jeg divider 7 med 11


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

indlæg slettet pga dårlig opgaveformulering/typografi.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man isolerer først faktoren 24x . Og skriv det nu ordentligt. Benyt redigeringsfaciliteterne X2 til indeks og X2 til eksponent.

24x = 7/11

Tag så logaritmen på hver side og isoler x .


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Man 'logger' x ned


Svar #6
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

korrekt?

11·24x=7
24x=7/11=0,63
x·log(24)=log(0,63)=


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

yes sir !


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Tag nu det sidste skridt og isoler x. Hvis du ikke kan finde ud af at skrive 24x , så skriv i det mindste 24^x , så det er klart, hvad du mener. Skriv løsningen eksakt; skriv 7/11 i stedet for 0,63 , som i øvrigt er forkert afrundet for 7/11 til 2 decimaler.


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Lige under "Opret svar" finder du nogle knapper bl.a. x2. Brug den det tager 3 sekunder.


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

... som også anført i svar #4 :-)


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.