Matematik

Diffenrential ligning

10. april 2012 af Dealth (Slettet) - Niveau: A-niveau

Davs

jeg har fået en opgave der omhandler logistisk vækst, men jeg har et problem med den, for hver gang jeg prøver at løseden ender den med at give et forkert resultat :/

 

derfor ville jeg bryde min regel nummer et og spørge andre til råds da jeg af en eller anden grund ikke kan få den til at gå op:

K'(t) = K(t) * ( 0,025 - 6 * 10^-9 * K(t) )

opgaven går ud på man skal bestemme en forskrift for K(t)

det er somregel en simpel ting at skulle, men jeg kan kke få det til at stemme overhovedet.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af whereab (Slettet)

Benyt at differentialligninen

   K'(t) = K(t)·(b - a·K(t))

har den fuldstændige løsning

   K(t) = (b/a) / (1+c·e-bt)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis du har et punkt eller kender funktionsværdien f.eks. for t=0 kan du finde c ud af løsningen.

Ofte kender man jo startbetingelsen, hvor t=0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Euroman28

De forskellige løsningsformer til differentiel-ligning af 1. eller 2. orden finder du i din formelsamling :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Diffenrential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.