Matematik

Beregning af spredning

10. april 2012 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

 

Opgaven lyder som følgende:

Sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X med middelværdi 5,8 fremgår af følgende tabel:

t               2     4     6     8

P(X = t)   0,1  0,1  0,6  0,2

Beregn spredningen for X

 

Jeg har gjort følgende, men tror ikke det er rigtigt!

√(0,1-5,8)2*0,25 + (0,1-5,8)2*0,25 + (0,6-5,8)2*0,25 + (0,2-5,8)2*0,25   = 5,6


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

√(sum(t2*p) - 5.82) =

√(22*0.1 + 42*0.1 + 62*0.6 + 82*0.2  - 5.82) =  1.66


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2012 af Andreww (Slettet)

Til sammenligning med statistik:

i=1Σn = (xi-μ)· f(xi)

√(2-5.8)· 0.1 + (4-5.8)· 0.1 + (6-5.8)2 · 0.6 + (8-5.8)2 · 0.2 = 1.66


Svar #3
11. april 2012 af ChristianOl (Slettet)

Ok mange tak


Skriv et svar til: Beregning af spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.