Matematik

Udregning af vand i cylinder

10. april 2012 af Sweppers (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder med en lille opgave.

Jeg har nogle plantekasser hvor jeg dyrker forskellige grøntsager i. Jeg har udregnet hvor meget vand der skal tilføres plantekasserne pr. m2 i månederne maj, juni, juli og august. Det har ikke været nok vand fra naturens side med regn så jeg har været nød til at bygge et tag til at opsamle ekstra regnvand til plantekasserne. Det har betydet, at jeg har fået vand tilovers og har været nød til at bygge en cylinder til det vand der var for meget af så jeg kunne bruge det på et senere tidspunt.

Mit over skydende er 63 mm pr m2 og jeg har 39 m2 plantekasser

Hvordan regner jeg ud hvor store mit cylinder skal være til at opbevare vandet i?

Mvh Morten :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af peter lind

Rumfanget af vandet er areal*højde


Svar #2
10. april 2012 af Sweppers (Slettet)

Altså jeg har jo 2457 mm regnvand i overskud, men hvor stor siger du så min beholder skal være? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Vandets rumfang = 0.063m * 39m2 =  2,46 m3

Cylinder rumfang =  3,14 * 0,25 *diameter2 * højde

Dvs hvis mål er i cm ..... diameter*diameter*højde = 2 mio

Hvordan skal forholdet være? Skal den være tyk eller høj?

Du kan f.eks lave een med diameter 120 cm og højden 140cm


Svar #4
10. april 2012 af Sweppers (Slettet)

Super :) Tak for hjælpen :)

Altså jeg havde forstillet mig, at den skulle være lille og tyk.

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Ja hvis du skal kunne se og nå toppen kan den jo også være d=142cm og 1 meter høj.

Det er jo ret stort.

Det kommer jo an på hvad der er mest praktisk i brug, om du skal kunne nå bunden med hænderne osv :D


Svar #6
10. april 2012 af Sweppers (Slettet)

Det tror jeg vil passe meget godt faktisk :) Regnestykket for cylinderen kommer så til at være 3,14 * 0,25 * 142^2 * 100?

 

:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Ja, volumen skal jo blive ca. 2,46 kubikmeter (svarer til at udregnngen du skriver skal give ca. 2.460.000).

 

Forudsat altså, at jeg har forstået din beskrivelse rigtigt... Altså at overskudsvandet ligger på et areal på 39m2 og med en højde overalt på 6,3 cm... (altså ligesom et 39m2 svømmebassin der er 6,3 cm højt. )


Svar #8
10. april 2012 af Sweppers (Slettet)

Altså spørgsmålet er helt præcist:

Jeg har 2457 mm vand, hvor stor skal min cylinder være for at have plads til at opbevare det vand :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du kan ikke skrive det på den måde du gør dér. Rumfang afhænger jo ikke af længde. Mener du at der er 63mm overalt i bunden af hver plantekasse?


Svar #10
10. april 2012 af Sweppers (Slettet)

Hmm jeg har nogle plantekasser som er 110 cm i højden og 100 cm i bredden. I alt dækker disse plantekasser 39 m2. Jeg har regnet ud, at hvis jeg opsamler ekstra vand til mine plantekasser via et tag så vil jeg få  2457 mm vand i overskud. Det vand vil jeg gerne gemme i en beholder, men skal regne ud hvor stor beholderen skal være :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Dit tal, 2457 mm er vist noget "hjemmelavet", da man ikke bare kan gange milimeter med meter?

Det er de 63 milimeter der ikke er tilpas beskrevet så man kan forstå, hvordan de er målt og deres geometri.

 

Jeg vil dog påstå at mine beregnnger er rigtige nok ud fra oplysningen om, at planterne får 63 mm for meget overalt!  Svarende til f.eks. at det regnede 63 mm nedbør for meget på kasserne.


Skriv et svar til: Udregning af vand i cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.