Matematik

Vinkel mellem vektor

21. august 2005 af stumpL (Slettet)
jeg har en opgave om vektor. håber nogen kan hjælpe..

jeg skal finde en gradtallet for vinklen mellem vetkor a+b og vektor a.
jeg ved at vektor a+b=7. længden af vektor a=5 og længden ag vektor b=3. JEg ved også at vinklen mellem a,b=60 grader..

hvad skal jeg gøre?
hvordan laver jeg en vektorpil på computer, så man kan skrive vektor herinde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af frodo (Slettet)

"vektor a+b=7"
hvad mener du?


du kan ikke lave vektorer herinde

Svar #2
21. august 2005 af stumpL (Slettet)

længden af vektor a+b=7

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af frodo (Slettet)

ok.

cos(v(a+b,a))=((a+b)*a)/(|a|*|a+b|)

"prik ind i parentesen" og indsæt det kendte..

a*b kan du beregne ud fra længderne og vinklen

Svar #4
21. august 2005 af stumpL (Slettet)

hm.. det forstår jeg ikke helt??

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af frodo (Slettet)

(a+b)*a (prikproduktet)
=a^2+a*b

Svar #6
21. august 2005 af stumpL (Slettet)

ok.. tak.. så har jeg at (a+b)*a=32,5
kan det passe V=cos^-1(32,5/35)=21,79 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2005 af frodo (Slettet)

det ser fornuftigt ud

Svar #8
21. august 2005 af stumpL (Slettet)

mange tak for hjælpen.. dette er en rigtig god side, især hvis man ikek kan få hjælp andre steder fra..

Skriv et svar til: Vinkel mellem vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.