Erhvervsret

Pant i fast ejendom (Juraens grundregler)

11. april 2012 af 92madsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle som har svar på denne opgave?

 

Kap. 21 opg. 5.

Cornelius er i pengenød - han har et alt for højt forbrug til indkøb af tøj, vin, musik og senest har han også brugt en del restaurationsbesøg. Det betyder, at hans kassekredit er overtrukket. Men han ser de mange reklamer fra diverse pengeudlånsfirmaer, der tilbyder hurtige lån.

Han tager kontakt til 3 og spørger, om han kan låne 100.000 kr. (af hver). De forhører sig om hans kreditværdighed - hvad han ejer, hvad han tjener mv. og de siger alle ja mod at få pant i hans hus, der ligger lige udenfor en større by.

Af tingbogen ses, at han optog et kreditforeningslån (restgæld pt. på 1,2 mil. kr.), da han købte huset, og at banken har et ejerpanteprev til. Det ligger til sikkerhed for kassekreditten og lyder på 200.000 kr. Ejendommen skønnes at være ca. 1,4 mil. kr. værd.

Mandag underskriver Cornelius pantebrevet hos Lånlet (1) og får beløbet overført til en ny oprettet konto i en Sparekasse. Tirsdag besøger han både Money-in-cash (2) og Euro-lån (3), hvor han også underskriver og får pengene.  Alle 3 pantebreve angiver at resektere kreditforeningslånet og ejerpantebrevet, og de sendes alle til tinglysning.

Hvordan er panthavernes stilling, hvis alle 3 pantebreve tinglyses samme dag - tirsdag?

Hvordan er deres stilling, hvis de modtages til tinglysning på hver sin dag i denne rækkefølge: (3) om tirsdagen, (2) onsdagen efter og (1) først den følgende mandag?

Begrund svarene.


Skriv et svar til: Pant i fast ejendom (Juraens grundregler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.