Matematik

forskriften

11. april 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen det kan hjælpe mig med med den her:

En funktion f er givet ved
f(x)=4x^3-8x.
Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,5) .


Først differentierer vi den:
f^' (x)=12x^2-8
Derefter sætter vi 1 ind på x’es plads:
f^' (1)=12*1^2-8=4

Som i kan se, får jeg det til at give 4, men det skulle gerne give 5, Nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg har gjort forkert her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af peter lind

Du har læst opgaven forkert. Du skal integrere funktionen ikke differentiere den. Integrationskonstanten bestemmer du så ved at sætte punktet ind i resultatet


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Du skal finde en stamfunktion til en funktion dvs. du skal integrere den funktion du har fået opgivet. Derefter bruger du punktet til at bestemme integrationskonstanten.


Skriv et svar til: forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.