Matematik

Reduktion af udtryk

11. april 2012 af nuggety (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at reducere følgende utryk, er helt i tvivl om, hvor jeg skal starte:

O(x)=2x+2*(-(x^2-12)/2x)+(2*√2x^2)

Jeg håber derfor på, at der er en venlig sjæl, der har lyst/ kan hjælpe :) Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af mette48 (Slettet)

O(x)=2x+2*(-(x^2-12)/2x)+(2*√2x^2)

Hvor maget af det sidste led står under √ ?


Svar #2
11. april 2012 af nuggety (Slettet)

2x^2 står under √ :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2012 af mette48 (Slettet)

O(x)=2x+2*(-(x^2-12)/2x)+(2*√2x^2)    x≠0   skaffer nævner x i alle led

o(x)=[2x2-(x2-12)+2x|x|*2] / x       

      for x>0

O(x)=[x2(2- 1 +4)]/x          

O(x)=5x       

    for x<0

O(x)=[x2(2- 1 - 4)]/x                   forkort med x

O(x)=-3x


Svar #4
11. april 2012 af nuggety (Slettet)

Jeg ved godt, at jeg ikke har fået nævnt konteksten for udtrykket, men det er en formel for et bestemt områdes omkreds, så er du sikker på, at -3x her ville give mening? Men mange tak for din hjælp :-D


Svar #5
11. april 2012 af nuggety (Slettet)

Det drejer sig om opg. 13a b) i følgende opgavesæt, hvor jeg ovenstående er mit forsøg på opgavens resultat:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_matB_stx_uden_kode.ashx

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2012 af mette48 (Slettet)

Omkreds ABCDE

y+√(2x2)*2+y+2x =2y+(2+√2)x

areal =2x*(y+0,5x)=12

y+0,5x=12/2x

y=6/x-x/2

 indsætter y

o(x)=2*(6/x-x/2)+(2+√2)x= 12/x-x+2x+√2x=12/x+(1+√2)x


Skriv et svar til: Reduktion af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.