Matematik

mat. spr.

11. april 2012 af pepsimaxx (Slettet)

en flagstand står på lodret underlag. Når solhøjden er 55 grader, er skyggende længde 13, 9m.

hvor høj er flagstangen, det har jeg beregnet til 19

hvor lang er skyggen, når solhøjden er 40 grader. det har jeg beregnet til 23

hvad er solhøjden, når skyggen er 10m lang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af mette48 (Slettet)

Flagstangens højde = skyggens længde * tan(solvinkelen)

Indsæt de 2 ting du kender og find den tredie ved at løse den fremkomne ligning


Svar #2
11. april 2012 af pepsimaxx (Slettet)

i stedet for Flagstangens højde, skal der ikke stå solhøjden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af mathon

   h = 19,8513 m

hvad er solhøjden, når skyggen er 10m lang?

                    V = tan-1(h/(10 m)) = tan-1(19,8513 / 10)

 


Svar #4
11. april 2012 af pepsimaxx (Slettet)

hvad hedder den formel du bruger?


Svar #5
11. april 2012 af pepsimaxx (Slettet)

har fundet ud af det


Svar #6
11. april 2012 af pepsimaxx (Slettet)

tak for hjælpen 


Skriv et svar til: mat. spr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.