Fysik

fysik

21. august 2005 af Helin (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at besvare hvad: bevægelse med konstant hastighed og bevægelse med konstant acceleration er?

og hvad er øjeblikshastighed og øjebliksacceleration? for jeg forstår ikke helt at øjeblikshastighed udtrykkes således : v(T)=s'(T) og øjebliksacceleration: a(T)=v'(T).

Håber virkelig der er nogen der kan forklare mig det.
På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2005 af Mads (Slettet)

ad 1: En bevægelse med konstant hastighed betyder, at der ikke sker en ændring i hastigheden (ingen acceleration). den tilbagelagte afstand, s, er helt afhængig af tiden, så s(t)= v*t +s0
En bevægelse med konstant acceleration betyder, at der ingen ændring er i accelerationen. Hastigheden forøges med det samme hele tiden, så v(t)= a*t +v0, og => s(t)=½at^2+v*t+s0

ad2: Jeg tror det er nemmest at udtrykke ved hjælp af grafer:
Hvis du laver en graf over en bils tilbagelagte afstand, så vil øjeblikshastigheden være hældningen, altså forøgelsen af afstand pr tid, i det punkt du vælger, altså s'.

Det samme gør sig gældende for en graf over udviklingen for hastigheden. Der vil øjebliksaccelerationen være hældningen i det valgte punkt, altså v', eller s''.

Det hænger alt sammen sammen foholdet mellem afstanden(s), hastigheden(v), og accelerationen(a), der alle kan findes ved differentiere den foregående.

Håber det er forståeligt. Ellers så må du lige sige til.

Brugbart svar (2)

Svar #2
21. august 2005 af 150972 (Slettet)

konstant hastighed = ingen acceleration (a=0)

Konstant acceleration = når en partikel ændre hastighed. Kan være negativ eller positiv men selvfølgelig ikke nul.

øjeblikshastighed = tangenthældningen på en (t;s)-graf.

øjebliksaccelerationen = tangenthældningen på en (t,v)-graf.

En tangent tangere netop et punkt på grafen og bruges til at undersøge accelerationer/hastigheder til et bestemt tidspunkt(øjeblik).

den numeriske værdi af hastigheden kaldes også fart.

håber det har hjulpet dig.

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Det skal være

s(t) = ½at^2 + v0*t + s0

//Singularity

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2009 af Jenifferlopzz (Slettet)

hvad er forskellen mellem fysik og naturgeografi, altså hvad har de 2fag med hinanden at gøre?

har virkelig brug for hjæææææææælp!!


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.