Matematik

forskrift

21. august 2005 af rizza (Slettet)
Bestem en forskrift for funktionen f, når:
f'(x)=xcos(2x) og f(0,5pi) = 0,5f(pi)

Jeg har integreret og fået:
0,5xsin(2x)+0,25cos(2x)+k

Hvordan finder jeg så k?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Brug den anden oplysning om f, som er dig givet.

//Singularity

Svar #2
21. august 2005 af rizza (Slettet)

Jeg har prøvet at sætte de to lig hinanden, men så står k jo på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Tja, så må du jo isolere k i den fremkomne ligning :-)

//Singularity

Svar #4
21. august 2005 af rizza (Slettet)

Det kan man jo ikke, for der står +k på begge sider, så hvis jeg trækker k'erne over på samme side, står der +k-k=0, og så er der jo ingen k'er tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Nej, det gør der ikke. Du glemmer måske faktoren 0,5. Kontrollér selv, at

f(pi/2) = k - 0,25

og

0,5f(pi) = 0,5(k + 0,25)

//Singularity

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.