Matematik

Eksponentiele funktioner bevis for b

13. april 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Jeg er i gang med en matematik rapport der omhandler eksponetiele funktioner, jeg skal bevise alle mine formler, der i blandt formlen for at finde b når du har to punkter, men kan slet ikke huske det bevis!

Er der som kan hjælpe mig! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2012 af mathon

 

                                    y = b·ax

                     
                                    y2/y1 = aΔx

                                    a = (y2/y1)1/Δx


                                    b = y/ax = y1/ax1 = y2/ax2


Svar #2
13. april 2012 af PersNabo (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad der sker fra linje 3 til linje 4, kan du prøve at forklare det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2012 af mathon

når du har beregnet a

kan b beregnes
af
                                        b = y1 / ax1


Skriv et svar til: Eksponentiele funktioner bevis for b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.