Kemi

hjælp til KEMI

15. april 2012 af Youareyouandiami (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Kan I hjælpe med denne opgave? Har ikke rigtig nogen idé til nogle løsningsformer ..

Vis at acetylsalicylsyrers molarmasse er 180,17 g/mol. Beregn den formelle koncentration af acetylsalicylsyre, når 2 brusetabletter af typen IDOTYL (hver indeholder 500 mg acetylsalicylsyre) opløses i et halvt glas vand (100 mL).


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af mathon

 

     M(C9H8O4) = sum({9,8,4}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 180,159 g/mol

 

     den formelle koncentration af 2 brusetabletter i 100 mL vand

     cs = (m/M) / V = (1 g)/(180,159 g/mol) / (0,100 L) = 0,0555 M


Skriv et svar til: hjælp til KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.