Matematik

Reducer udtrykket

16. april 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder fast med følgende opgave, Please help)

( p−2q)2 +4pq−( p−q)( p+q)=


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

gang parenteserne ud og pas på fortegnsfejl.

Jeg får det til -p^2 + 5q^2 + p


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2012 af SuhrB (Slettet)

Benyt fylgende potensregneregler

(a+b)= a2 + b2

(a - b)(a + b) = a2 + ab - ab - b2

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

#2

(a+b)2 = a2+b2 +2ab og

(a-b)2 = a2 + b2 - 2ab


Svar #4
16. april 2012 af brainiak (Slettet)

#2


Benyt fylgende potensregneregler

(a+b)= a2 + b2

(a - b)(a + b) = a2 + ab - ab - b2

 

Jeg har fået den til   p2 - 4pq + 4q2 + 4pq - p2 - pq -qp -q2 , men er lidt i tvivl om det er rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Ja jeg havde en regnefejl i #1

du har vist nok en fortegnsfejl du burde have:

 

 -( (p-q) (p+q)  ) = -p^2 -pq + qp + q^2


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Derefter skal du bare fjerne de udtryk der er identiske med omvendt fortegn.

 

Jeg får det nu til 5q^2    :)


Svar #7
16. april 2012 af brainiak (Slettet)

#6


Derefter skal du bare fjerne de udtryk der er identiske med omvendt fortegn.

 

Jeg får det nu til 5q^2    :)

 

Super, det passer nu  med min resultat :)

Takker for hjælpen.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.