Matematik

Hjælp med udregning af ligning.

16. april 2012 af Massi27 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner man disse to: 

1: 12 * 1,18^x = 64 ? 

2: 5 * 1,3^x = 35 ? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2012 af mathon

1:

                               12 ·1,18x = 64

                               1,18x = (64/12)

                               log(1,18)·x = log(64/12)

                               x = log(64/12) / log(1,18)

  


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2012 af SerCarlos (Slettet)

1:

12 · 1,18x = 64

Jeg dividere med 12 på hver side af lighedstegnet:

1,18x = 64 / 12

Jeg tager nu log på begge sider af lighedtegnet for at ophæve potens 1,18x:

log(1,18) · x = log(64 / 12)

Nu dividere jeg med log(1,18) for at isolere x

x = log(64 / 12) / log(1,18)

 

2: Her gør du ligesom før.

5 · 1,3x = 35

Jeg dividere med 5 på hver side af lighedstegnet:

1,3x = 35 / 5

Tager log på begge sider af lighedstegnet:

log(1,3) · x = log(35 / 5)

Jeg dividere med log(1,3) og islorer x:

x = log( 35 / 5) / log(1,3)


Skriv et svar til: Hjælp med udregning af ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.