Matematik

HJÆLP!!

16. april 2012 af fnukket (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder sådan:

 

kanten rundt om et bassin har form som en cylinder, mens bunden har form som er parabel. 

figuren viser et tværsnit gennem midten af bassinet. bassinet er dybest i midten, hvor der er 3,0 m. de lodrette sider er 1,0 meter høje. bassinet er 20,0 meter i diameter. 

 

hvor dybt er bassinet 2,0 m fra kanten?

en person måler 1,6 m fra halsen og ned. hvor langt ude fra kanten kan denne person bunde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du har vel en parabel med 3 punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har toppunktet og et punkt ved kanten, hvilket er tilstrækkeligt.


Svar #4
16. april 2012 af fnukket (Slettet)

#1 dette link du har sendt, har jeg set. men jeg forstår ikke hvad der er ment med det er der er skrevet.. 

 

please vær sød at hjælpe mig ?! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du forstår ikke, hvad der er ment med det, der er skrevet -- eller du forstår ikke, hvad der er skrevet?

Indlægger man et koordinatsystem i en lodret snitplan gennem bassinet med begyndelsespunkt i bassinets midte på vandoverfladen, ved man om parabelens forskrift f(x) = ax2 + bx + c, at

f(0) = -3, og f(10) = -1

og at toppunktet er i (0 , -3) . Parabelens forskrift har derfor formen

f(x)+1 = a·(x-10)(x+10) ,

hvor a fastlægges af f(0) = -3 , dvs

-2 = -a·102 , eller

a = 2/100 , og dvs

f(x) = -1 + (1/50)·(x-10)(x+10)

Beregn nu f(10-2), og løs dernæst ligningen f(x0) = -1,6 .

 


Svar #6
16. april 2012 af fnukket (Slettet)

det var måden det var skrevet op på jeg synes der var utrolig forvirrende. men denne måde du har skrevet det på nu, er meget nemmere at overskue. tak :D.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo stort set samme fremgangsmåde, så man må så konkludere, at det hjælper at læse tingene igennem mere end een gang.


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.