Matematik

Opgave 3021

13. marts 2011 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe, udregninger ville være rart. på forhånd tak

Kanten rundt om et bassin ha form som en cylinder, mens bunden har form som en parabel. Bassinet er dybest i midten, hvor det er 3,0 m. De lodrette sider er 1,0 m høje. Bassinet er 20,0 m i diameter.

Hvor dybt er bassinet 2,0 m fra kanten?

En person måler 1,6 m fra halsen og ned. Hvor langt ude fra kanten kan denne person bunde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

I et koordinatsystem med centrum i midten af den cirkulære bassinoverflade har det parabelformede tværsnit da en forskrift y = f(x) = ax2 + bx + c, hvorom det gælder, at f(0) = -3 , f(10) = -1 , og f(-10) = -1 . Da parabelen er symmetrisk omkring y-aksen, er b = 0 . Da f(0) = -3, er c = -3, og dermed

-1 = a·102 -3, hvoraf a = 2/100 = 1/50 . Parabelens forskrift er da y = (1/50)x2 -3 .

a) Svaret er -f(8) .

b) Løs ligningen f(x) = -1,6


Svar #2
14. marts 2011 af Jensen11 (Slettet)

 svaret skulle altså gerne give a) = 1,72 og b) = 1,63, så jeg ved ikk lige hvad du har prøvet at regne ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af illusiane (Slettet)

hvordan kan det pludselig gå fra f(0)= ax2-3 til -1= a*10-3? og hvor kommer a= 2/100 fra?

jeg er ekstremt lost på denne her opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Af f(x) = ax2 - 3 og f(10) = -1 får man -1 = a·102 -3 , dvs 100·a = 2, eller a = 2/100 = 1/50 .

Dermed fås i a) -f(8) = -(82/50 - 3) = (150 -64)/50 = 86/50 = 172/100 = 1,72


Skriv et svar til: Opgave 3021

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.