Matematik

matematik opgave, eksponentiel vækst

17. april 2012 af striber (Slettet) - Niveau: C-niveau

funktionen f(x)=b*a^x opfylder, at f(3)=1 og f(6)=8

bestem tallene a og b

nogle der kan hjælpe med denne opgave?

 

afleveringen er uden hjælpemidler så jeg kan ikke på log :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af peter lind

Indsæt de 2 punkter i ligningen. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte. Dividere du de 2 ligninger med hinanden får du en ligning med en ubekendt


Svar #2
17. april 2012 af striber (Slettet)

hvordan vil de to ligninger så være ? kan slet ikke se det for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2012 af nielsenHTX

#2

1=b*a3   (I) og

8=b*a8   (II)

divider så II med I, så du fås en ligning med en ubekendt

 


Svar #4
17. april 2012 af striber (Slettet)

super tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2012 af Andreww (Slettet)

#3

8=b·a6  


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2012 af JonasMcc (Slettet)

der findes også nogle generelle formler for a og b 

a = (x2-x1)√(y2/y1), det skal læses x2-x1 rod af y2/y1

b = y/ ax1 


Skriv et svar til: matematik opgave, eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.