Matematik

Trekant ACD, bestem areal

18. april 2012 af denniskarl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg har en opgave jeg ikke helt forstaar, den lyder:

Bestem trekantens areal pà trekant ACD nàr punktet D ligger pà siden BC, og der gàlder AD=AB?

 

opgaven hed fòr trekant ABC hvor C=32.7, c=69, a=112, b=128, vinkel B=86.1 grader og vinkel A 61.2 grader.

 

Paa forhànd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er lidt vanskeligt at forstå sammenhængen med de kryptiske bogstaver og den vage formulering.

Da trekant ABD er ligebenet, kender man alle vinkler i trekant ADC sammen med de to sider AD og AC, og arealet af trekant ADC er da

TADC = (1/2)·|AD|·|AC|·sin(180º-32,7º-(180º-86,1º))

          = (1/2)·|AD|·|AC|·sin(86,1º-32,7º)

          = (1/2)·c·b·sin(53,4º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af Krabasken (Slettet)

En trekant med de opgivne sider har IKKE de opgivne vinkler og omvendt -


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er faktisk korrekt. Jeg havde ikke kontrolleret oplysningerne i #0. Vinklerne for en trekant ABC med opgivne sider har vinkler, hvis størrelser afviger fra de opgivner vinkelstørrelser, med op til 0,5º .

Vi kan jo så kun opfordre trådstarter til at formulere den præcise opgave.


Svar #4
18. april 2012 af denniskarl (Slettet)

OKa kan godt se at jeg har lavet nogen fejl :P kl var 3 om natten..

 

Men har linket en fil og det er så i opgave 1?

any help :)

 

Vedhæftet fil:Afl.18.4.12 (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bestemmer siden c ved hjælp af en cosinusrelation, og derefter kan de resterende vinkler i trekant ABC bestemmes ved hjælp af cosinusrelationer.

b) Fremgangsmåden til dette spm. er gennemgået i #1.


Svar #6
18. april 2012 af denniskarl (Slettet)

Vinklerne og siderne jeg beregnede er rigtige?!


Svar #7
18. april 2012 af denniskarl (Slettet)

Hvordan beregner jeg AC og AD?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #3. Vinklerne er ikke korrekte, og den fundne side c heller ikke. Angiv vinkler  i gradtal med 2 decimaler og sider til 2-3 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er oplyst, at |AD| = |AB|, og |AC| er jo lig med b.


Svar #10
18. april 2012 af denniskarl (Slettet)

hvad for du siden c til?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg finder c = 69,284. Det har du måske valgt at afrunde til helt tal; men du skal vente med at runde af, til du er færdig med beregningerne. Man beregner alle de ønskede størrelser med fuld nøjagtighed, og så kan man runde passende af til sidst, hvor resultaterne formidles.


Svar #12
18. april 2012 af denniskarl (Slettet)

så AD= 69.284 og AC er 128??


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, som skrevet i #9.


Skriv et svar til: Trekant ACD, bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.