Matematik

Omvendt funktion

18. april 2012 af Eleven12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f omvendt har en i funktion. Angiv (f -1"bolle" f)(x) og (f "bolle" f -1)(x) 
Angiv desuden (f -1)-1) i en simplere form.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2012 af Euroman28

er f(x) oplyst?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. april 2012 af mathon

 

                            (f -1 º  f)(x) = f -1(f(x)) = f -1(y) = x

eller skrevet

                            (f -1 º  f)(x) = i (x) = x

 

 

                            (f  º  f -1)(y) = f(f -1(y)) = f(x) = y

eller skrevet

                            (f º f -1)(y) = i (y) = y

 

.........

         i(x) er den identiske afbildning


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Desuden er

((f-1)-1)(x) = f(x)

Den omvendte til den omvendte funktion er funktionen selv.


Svar #4
18. april 2012 af Eleven12 (Slettet)

Tusind Tak for de gode svar. Troede bare det var langt mere kompliceret ;)


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.