Matematik

Hjælp til aflevering med udregning!!

18. april 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! :)

Er der nogen som kan hjælpe mig med at lave denne udregning:

I=I0*e-μ*x

lignigen skal ende med at se således ud:

X1/2=ln(2)/μ

 

Kunne virkelig bruge hjælp til en mellemregning! 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

Det ligner en halveringskonstant.

Hvis I afhænger af x, så    I(x) = I0 e-µx

løs ligningen i x1/2, hvor   l(x)·1/2 = l(x + x1/2)


Svar #2
18. april 2012 af ulrikke1212 (Slettet)

jamen jeg har fået besked på at finde ud af en mellem regning for dette halveringsudtryk - hvordan jeg kommer fra den første ligning til den sidste :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Du kan jo prøve at starte fra

l(x)·1/2 = l(x + x1/2)

            = I0e-µ(x + x1/2)

            = I0e-µx·e-µx1/2

            = l(x)·e-µx1/2

Løs videre


Svar #4
18. april 2012 af ulrikke1212 (Slettet)

ta fordi de forsøger at hjælpe, men jeg forstår det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

Ligningen lyder således, at

l(x)·1/2 = l(x + x1/2)      , hvor l(x) = I0e-µx

det eneste ting, du skal løse denne ligning er x1/2

Til den sidste linje i #3 , er man kommet frem til, at

l(x)·1/2 = l(x)·e-µx1/2       dividerer man l(x) på begge sider, får vi

1/2 = e-µx1/2       ... løs nu ligeningen med hensyn til x1/2.


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering med udregning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.