Matematik

Matematik, koordinatsystem - hjælp!!!

18. april 2012 af Støysen (Slettet)

Hej!
Jeg har en opgave, som jeg simpelthen ikke forstår!

Den lyder på;

"Tegn i et koordinatsystem linjerne m og n således:

m. y = 2x - 2

n.  y = -x + 4

I hvilket punkt skærer de to linjer hinanden?"

 

Jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg skal gøre/ løse den..

Ville blive super glad for nogle brugbare svar!

- Gerne hurtigt, da den skal skal afleveres i overmorgen! :-)

På forhånd tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af nielsenHTX

de skærer hinanden hvor de har samme x og y-værdi så løs

m=n   ⇒ 2x - 2=-x + 4 find x

y-værdien findes ved at indsætte din x-værdi i enten m eller n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af mette48 (Slettet)

m. y = 2x - 2

n.  y = -x + 4

Først skal du finde koordinaterne til nogle punkter på linie m

Dette gøres ved at vælge en x-værdi, indsætte denne og udregne y værdien

eks.    x=1     y=2*1-2 = 0

punktet (1,0) ligger på m,

tegn et koordinatsystem og indsæt punktet.

Vælg en ny x-værdi, beregn den tilhørende y-værdi og indsæt punktet.

Når du har 3-4 punkter kan du tegne en ret linie gennem dem.


Svar #3
18. april 2012 af Støysen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Matematik, koordinatsystem - hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.