Matematik

Ligning

18. april 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

a) Løs ligningen: x / x+1 = 1 / x + 1 

Vil have lidt hjælp til at komme i gang, eller hvordan jeg kan lave hele stykket :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af nielsenHTX

kommer an på om der menes

x / x+1 = 1 / x + 1 eller x / (x+1) = 1 / (x + 1) eller noget tredje.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af peter lind

Mangler der ikke nogen parenteser ? Det du skriver betyder (x/x)+1 = (1/x) +1


Svar #3
18. april 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg mener:

x / (x+1) = 1 / (x + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2012 af nielsenHTX

#3 gang med x+1 på begge sider.


Svar #5
18. april 2012 af Onleene95 (Slettet)

Vil det så komme til at se sådan ud: x / (x+1) * (x+1) = 1 / (x+1) * (x+1)

Hvis ja, hvad skal jeg så gøre, for jeg troede i starten at jeg skulle minus x + 1 på begge sider??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

x /(x+1) = 1 /(x + 1)

x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2012 af nielsenHTX

#5 man ganger et tal på en brøk ved at gang ind på tælleren, altså

(a/b)*c=(a*c)/b


Svar #8
18. april 2012 af Onleene95 (Slettet)

#6 Det var også det jeg tænkte YesMe, men NielsenHTX skriver noget andet!
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2012 af SuneChr

Det turde være klart, at to brøker, hvis nævnere er ens, er ens, når også deres tællere er ens.  x = 1


Svar #10
18. april 2012 af Onleene95 (Slettet)

Tak NielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

#8

Ok. Genlæs dine bøger om regneregler for brøker.

Øvelse gør mester, når man mestrere det.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.